De rattentempel van Deshnok

3
In Bikaner staat de tempel van Karni Mata, beter bekend als ‘De rattentempel van Deshnok’. Mocht je een fobie hebben voor muizen/ratten dan adviseer ik je wijselijk om deze fotoreportage over te slaan 🙂 Om dit bizarre verschijnsel te aanschouwen moest ik eerst met de lokale bus naar het plaatsje Deshnok. Ik blijf me verbazen hoe lang de Indiërs het staren volhouden zonder met hun ogen te knipperen… In Bikaner zijn wat minder toeristen, dus voor hen ben ik een attractie op zich. Al zijn ze vaak wel heel geinteresseerd en spreken ze allemaal aardig goed Engels.
Maar goed, om even terug te komen op de tempel… De ratten brengen geluk, mochten ze over je voeten lopen dan geeft dit nog meer geluk. Ook schijnen er een aantal witte ratten rond te zwerven die extra geluk en voorspoed brengen. Deze heb ik echter niet gezien. Echte diehards betreden de tempel dus met hun blote voeten (!) Al besloot ik toch maar m’n sokken aan te houden, om ze later linea recta in de prullenbak te deponeren
Er zijn er inderdaad een aantal ratten over m’n voet (sokken) gelopen, dus ben benieuwd.
Waarschuwing: niet voor de gevoelige maag…

Pim houdt van muziek, sport en reizen. Graag combineert hij dit door van zoveel mogelijk muziek luisteren een sport te maken op reis. Volg zijn reisverhalen via Stories & Stamps!

Discussion3 reacties

  1. He Pim, wat leuk om je verhalen te lezen!
    Door de foto’s krijg ik wel een idee, indrukwekkend hoor:)
    Kan me voorstellen dat je je sokken hebt aangehouden, brrrr
    Geniet van je reis!!

    x Lia

Leave A Reply