Luang Prabang: parel van Laos!

2

Luang Prabang heeft iets unieks. De stad heeft prachtige oude tempels waar veel monniken wonen en studeren. Luang Prabang heeft een romantische en relaxte sfeer, waar de Franse invloeden nog goed zichtbaar zijn. Niet voor niets staat de stad op de Unesco Werelderfgoedlijst. Huur een fiets, neem een kijkje bij de tempels, drink een drankje met uitzicht op de prachtige Mekong rivier en bezoek de avondmarkt. Neem vooral de tijd in deze prachtige stad!

De avondmarkt

Een bezoek aan Luang Prabang is niet compleet zonder de avondmarkt te hebben gezien. De avondmarkt is een van de hoofdattracties in Luang Prabang. Je komt hier veel toeristen tegen, maar ook veel locals. Er is werkelijk van alles te koop. De avondmarkt is in het centrum van de stad en niet te missen!

Offers bij zonsopgang

Wat je ook niet mag missen is de aalmoes-ceremonie die elke ochtend plaatsvindt. Ok, je moet er wel héél vroeg de wekker voor zetten (05:00 uur). Maar het is meer dan de moeite waard! Gelovigen Laotianen schenken elke ochtend eten en andere giften aan de monniken. Een prachtig gezicht wanneer je alle monniken met zonsopgang voorbij ziet komen!

Eten en drinken

Food liefhebbers kunnen hun geluk niet op in Luang Prabang. Wil je typisch Laotiaans eten? Ga dan naar Tamarind. Een gezellig restaurant, waar je ook kookcursussen kunt volgen. Grote kans dat je net als ieder andere toerist verslaafd raakt aan de sticky rice! Ben je het lokale eten zat? Ga dan voor een pizza bij ‘Pizza Phan Luang’ aan de overkant van de rivier, te bereiken via de bamboe brug.
Voor het beste ontbijt moet je bij Le Banneton zijn. Heerlijke verse Franse baguettes, chocoladebroodjes, croissants. Alsof je in Frankrijk bent! Ook de koffie is hier top. Meer trek in een bagel en een koffie? Probeer dan Joma Bakery Cafe.

Een ieder die in Luang Prabang is geweest ken ze vast wel: de baguettes stalls. Er staan er een stuk of tien naast elkaar en allemaal verkopen ze hetzelfde: stokbroden… Met elk beleg dat je maar kan verzinnen. De baguettes zijn niet te vergelijken met die van Le Bannneton, maar wel een goedkope optie voor een snelle lunch.

Utopia

De bar bij uitstek is Utopia. Je moet hier dan ook zeker een keer geweest zijn als je in Luang Prabang bent. Het is wat lastig te vinden, maar dan heb je ook wat. Alles komt hier tezamen, backpackers van jong tot oud. Een perfecte plek om even bij te komen na de avondmarkt en medereizigers te ontmoeten!

Kuang Si Falls

Op een half uur rijden van Luang Prabang vind je de Kuang Si Falls. Een van de mooiste watervallen in heel Laos. Er is een grote waterval waar je omhoog kunt klimmen en verschillende beekjes met helderblauw water waar je kunt zwemmen. De vissen in het water zorgen voor een gratis Dr Fish behandeling! 🙂 Dus schrik niet als er iets in je voet bijt… De goedkoopste en handigste optie om hier te komen is met de mini bus. 50.000 KIP (5,50) p.p. De mini bus is vaak via je guest house te regelen. Je krijgt zo’n 3 uur de tijd om de watervallen te verkennen (meer dan genoeg). Een andere optie is met een tuk-tuk, maar dit is vaak een stuk duurder.

Tip: Wij verbleven in Singharat Guest House. Mooie kamers met airco en ontbijt is inbegrepen. Er hangt een relaxte sfeer en op het balkon kom je heerlijk tot rust.

Luang Prabang2
Aalmoes-ceremonie
Luang Prabang
Aalmoes-ceremonie
Luang Prabang
Avondmarkt
Luang Prabang
Little monk
Laos food
Laotiaans eten
Luang Prabang
Mekong rivier
Luang Prabang
Huur een fiets 🙂

Pim houdt van muziek, sport en reizen. Graag combineert hij dit door van zoveel mogelijk muziek luisteren een sport te maken op reis. Volg zijn reisverhalen via Stories & Stamps!

Discussion2 reacties

  1. Wij vonden Luang Prabang ook wat hebben, hoewel veel mensen er ook minder positief over zijn. Het zou te toeristisch zijn. Geen idee hoe dat nu is, maar ook met toeristen moeten de tempels toch even mooi zijn. Ook bijzonder om een dag met het big brother mouse project mee geweest te zijn naar een dorpsschool in de omgeving. Dat zou ik iedereen aanraden die het “echte” Laos wil zien en iets wil bijdragen

  2. Hi Yvonne, denk dat het voornamelijk in het hoogseizoen heel druk is. Wij werden ook gewaarschuwd voor bussen vol met toeristen in de ochtend tijdens de aalmoes-ceremonie.Maar uiteindelijk waren we bijna de enige toeristen. Bijzondere stad 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.