Tokyo: wat een leuke stad!

2

Wat is Tokyo een leuke stad! Ik zou hier prima een paar jaar kunnen wonen. Het is zeer schoon. Hetgeen wat ik alleen nog niet begrijp is waar iedereen zijn afval laat. Er staan weinig vuilnisbakken en op een of andere manier ligt er geen afval op straat. Als je vuilnisbakken ziet staan, dan heb je verschillende afvalbakken voor plastic, papier, etc. Ze zijn duurzaam bezig en iedereen houdt zich er aan.

Schoon en geordend

Wat me ook opvalt is dat niemand door een rood stoplicht loopt, ook al komt er geen auto aan. Iedereen houdt zich netjes aan alle regels. Wacht je op de trein, dan staat er netjes een rij. Je gaat er automatisch in mee en eerlijk gezegd vind ik het fijn. Het is nog extremer vergeleken met de andere landen waar ze dit principe hanteren. Japanners zijn ook stipt op tijd, wat voor mij gelukkig niet zo’n uitdaging is.

Voor ieder wat wils

In Tokyo valt van alles te beleven. In de wijken Shinjuku, Shibuya, Harajuku en Akibara moet je zijn voor het nachtleven, winkels (veel), neon verlichting en hipsters (met name in Harajuku). De bekende Shibuya crossing is fascinerend. Zoveel mensen die tegelijkertijd oversteken, zorgt ervoor dat veel toeristen dit spektakel vanuit de Starbucks met een latte toekijken. En ik was er een van. Bijzonder dat een verkeerssituatie een interessante bezienswaardigheid kan zijn.

Rust in de stad

Tokyo biedt ook rust, namelijk in een van de vele tempels of Shinto heiligdommen. Het Meiji-jingu Shinto heiligdom ligt in een bos, zo heb je niet eens door dat je in een bruisende metropool bent. Vanaf de 52ste verdieping van het Metropolitan Government gebouw kan je genieten van een schitterend uitzicht over de stad.

Rust kon ik de vierde dag wel gebruiken. ’s Nachts werd ik om vier uur wakker gemaakt door mijn snurkende Chinese kamergenoot. Gelijk kwamen er allerlei herinneringen naar boven van mijn tijd in China. Vanaf toen heb ik een nieuwe regel ingesteld: ik slaap alleen nog maar in vrouwen dorms. Ik ben die nacht stiekem het vrouwen dorm in gegaan en gelukkig was er een bed vrij. Life of a backpacker 😉 Hieronder een impressie van Tokyo:

Jonge dames in traditionele kimono, hipsters en een Lolita.
Jonge dames in traditionele kimono, hipsters en een Lolita.p
Heerlijk en gezellig uit eten bij een Japans fusion restaurant met oud collega Tomomi.
Heerlijk en gezellig uit eten bij een Japans fusion restaurant met oud collega Tomomi.
Selfie bij de ingang van de Senso-ji tempel.
Selfie bij de ingang van de Senso-ji tempel.
Een van de tempels in de Meiji-jingu shrine.
Een van de tempels in de Meiji-jingu shrine.
Winkelstraat in Akihabara
Winkelstraat in Akihabara
Torii gate Meiji-jingu shrine
Torii gate Meiji-jingu shrine
Het schoonmaken van de treinen lijkt een ritueel. Ook hier netjes in de rij.
Het schoonmaken van de treinen lijkt een ritueel. Ook hier netjes in de rij.

Isabel is online/social media strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Haar grootste passie is reizen en haar ultieme droom is om Antarctica te bezoeken. Op Stories & Stamps brengt ze persoonlijk verslag uit van al haar reizen rond de wereld en deelt ze haar liefde voor fotografie.

Discussion2 reacties

 1. Oh wauw, wat super gaaf! Tokyo staat al jaren hoog op mijn lijstje en als ik jouw foto’s zie en verhaal lees wil ik er nog liever heen. Het lijkt me zo’n bizarre stad. Wel heerlijk voor een neat-freak als ik denk ik.

  Hoe is het eten? 😉

  • Isabel Mosk

   Hi Sabine,

   Jij vindt Tokyo zeker leuk! Ook door het eten. Japan biedt zoveel, ik ben met name dol op de set menu’s (miso, Japanse groente, sashimi of iets gefrituurd) Ik heb nog een hyperlapse gemaakt van een traditioneel gerecht. Ik zal anders een blogje wijden aan eten

Leave A Reply