• Menu
  • Menu

Backpacken op de Malediven, het kan!

Backpacken op de Malediven

De Malediven staan bekend als ‘honeymoon’ bestemming. Schitterende stranden met helderblauw water en prachtige resorts. Backpacken op de Malediven is niet te betalen zou je denken, maar we vonden een betaalbaar alternatief!

Maafushi

We verbleven in een guesthouse op het eiland Maafushi. Maafushi heeft 2600 bewoners en met een paar minuten loop je van de ene naar de andere kant. Het eiland is steeds meer gericht op toerisme en er zijn dan ook veel hotels en restaurants te vinden. De Malediven hebben een moslim geloof, waardoor het op bijna alle lokale eilanden verboden is om alcohol te schenken en in bikini te lopen. Omdat toerisme erg belangrijk is voor de Malediven (80% van de inkomsten vloeit voort uit toerisme), hebben ze op Maafushi een deel van het strand (bikini beach) afgeschermd voor toeristen. Sinds een paar maanden ligt er zelfs een alcohol boot voor de kust.

Omdat we toch nieuwsgierig waren naar de resorts, besloten we om een dagtour te boeken naar een ‘honeymoon’ resort (nee, we hebben geen nieuws 😉 ). Dit 5 sterren resort ‘Adaran Prestige Vadoo’ heeft 50 bungalows, elk voorzien van een jacuzzi, klein zwembadje en een trapje waardoor je vanaf de veranda zo de zee inloopt. We namen een kijkje in een van de bungalows en dit zag er inderdaad niet verkeerd uit… De net getrouwde stelletjes blijven voornamelijk bij hun bungalow, hierdoor hadden wij het algemene zwembad en strand zo goed als voor onszelf. 🙂

Prachtige onderwaterwereld

Naast de prachtige stranden is de onderwaterwereld hier ook echt schitterend! Wij boekten 2 snorkeltrips en zagen schildpadden, mantra’s en ontelbare andere vissen. Ook het koraal is bijzonder mooi en het water zo helder dat je meters ver kunt kijken…

Door te verblijven op een lokaal eiland komt je echt in contact met de lokale bevolking en de cultuur. Daarnaast is het gemakkelijk om vanuit daar een dagje naar een resort te gaan en verschillende snorkeltrips te maken. Een prima alternatief voor als je niet naar een resort gaat!

image image image image image image image image

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 comments