• Menu
  • Menu

Bij de monniken verblijven in Koya-San

Bij de monniken verblijven in Koya-San was bijzonder. Een verblijf in een tempelcomplex stond op mijn lijstje van dingen die ik graag zou willen doen. Toen duidelijk werd dat je in één van de vele tempelcomplexen kon verblijven in Koya-San, ook wel bekend als Mt. Koya, twijfelde ik geen moment. De treinrit van Kyoto naar Koya-San was mooi. Je moet een aantal keer overstappen en aan het eind van de treinlijn ga je met een kabelbaan omhoog.

De regels van het templexcomplex

Koya-San staat bekend om haar natuurlijke omgeving maar vooral om haar vele tempels en de mogelijkheid om hier te overnachten. En mooi is het zeker, wat heb ik genoten daar. Omdat het nu winter is in Japan was het heerlijk rustig. Bij een overnachting in een van de tempels gelden bepaalde regels. Ik verbleef in het tempelcomplex Shojoshin-in en kreeg de volgende regels mee:

  • 17.30 uur wordt het vegetarisch diner geserveerd.
  • Tussen 16.00 en 21.00 uur kan je gebruik maken van het bad. Dit is overigens heerlijk!
  • 06.20 uur word je verwacht bij de ochtendceremonie van de monniken. Dit duurt zo’n 45 minuten. 
  • 07.30 uur wordt het vegetarisch ontbijt geserveerd. 

Rondleiding bij aankomst

Toen ik arriveerde, kreeg ik een rondleiding in het tempelcomplex. Mijn kamer zag er super uit. Ik had een prachtig uitzicht over de binnentuin. De tafel waar ik thee aan kon drinken had zelfs verwarming onder de tafel, zodat mijn benen en voeten het lekker warm hadden. Japanners hebben overal een oplossing voor. Ook kreeg ik een kimono voor het onzen bad en werd me verteld dat ik de kimono kan dragen bij het avondeten, maar niet bij de ochtendceremonie.

Heerlijk vegetarisch eten

Het eten in het templexcomplex is vegetarisch en was heerlijk. Zowel bij het ontbijt als bij het diner krijg je allerlei kleine gerechtjes. In het onzen bad kan je fijn ontspannen. Normaal gesproken heb je een mannen en vrouwen bad. Je kon hier met drie vrouwen tegelijk in, maar de persoon die mij rondleidde gaf aan dat ik er gewoon in mijn eentje in kon gaan en dat ik de deur op slot moest doen. Het was genieten.

De ochtendceremonie

De ochtendceremonie was speciaal. In het donker loop je na de tempel en je bent 45 minuten aan het kijken hoe de monniken hun ochtend ritueel houden.  Zij noemen allelei boeddhistische versen op en gebruiken tussendoor muziek instrumenten. Dit was een zeer bijzondere ervaring. Je wordt er zelf rustig van.

Koya-San staat ook bekend om haar mooie tempels en de Oku-no-in memorial hall. Het was rustig bij de tempels wat ik fijn vond. In mijn eentje heb ik genoten van de stilte en het “zen” gevoel dat je in Koya-San vanzelf krijgt. Deze ervaring kan ik iedereen aanraden. Geniet van de foto’s:

Het tempelcomplex
Het tempelcomplex
Een van de vele tempels
Een van de vele tempels
Het ontbijt in een privekamer
Het ontbijt in een privekame
Het onzenbad
Het onzenbad
Tempel in Koya-San
Tempel in Koya-San
Het tempelcomplex
Het tempelcomplex
Tweede dag in Koya-San met sneeuw
Tweede dag in Koya-San met sneeuw
Mijn kamer
Mijn kamer
De keuken
De keuken
Oku-no-in memorial
Oku-no-in memorial
Oku-no-in memorial
Oku-no-in memorial
Buddha's bij een tempel
Buddha’s bij een tempel
Tempels
Tempels

 

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments