• Menu
  • Menu

Bollywood ster voor een dag!

‘Do you want to play in a Bollywood movie?’ Nietsvermoedend liep ik op straat in de wijk Colaba in Mumbai toen ik deze vraag kreeg voorgeschoteld door een vriendelijke meneer. ‘Yes, why not’? Antwoordde ik. Dat mijn laatste acteer ervaring de groep 8 musical was heb ik hem maar niet verteld. Jaarlijks figureren er duizenden toeristen in de Bollywood films. Voor de toerist een leuke ervaring en voor hen een goedkope kracht. Een dag figureren levert je ‘maar liefst’ 500 Rupees (€ 6,50) op. Maar… Je bent wel een mooie ervaring rijker!

Schoolreisje voor grote mensen

Om 08:00 uur ‘s ochtends werden we bij het Guesthouse met een busje opgehaald, na een ‘rondje langs de velden’ kwam ons busje uiteindelijk met ongeveer 30 toeristen aan bij de studio.  Hier werden we voorbereid op een lange dag met véél wachten. Dit was geen straf, aangezien je op zo’n dag in contact komt met veel andere reizigers. De film waarvoor de opnames waren bleek ‘Tanu Weds Manu Returns’ te zijn, een vervolg op het populaire eerste deel. Dit zei ons natuurlijk niks, maar grote kans dus dat dit een kaskraker zou gaan worden!

Hoewel het een hele vrolijke film was, speelde wij die dag een ‘depri’ scene. Om het kort te houden: onze scene speelde zich af in een soort van gevangenis waar mensen met een gedragsstoornis (‘mental people’) werden geplaatst (zie de bijbehorende outfits op de foto’s… 🙂 ). Ik verbaasde mij hoe lang er moest worden geschoten voor een scene van tien seconden (uiteindelijk duurde dit de hele dag). Het mooie is ook dat je in contact komt met een aantal Bollywood acteurs en de producers. Leuk om mee te maken!

In de bioscoop

De film was begin februari opgenomen. Eind mei was ik nog in India en kwam ik in contact met locals, toevallig kwam ter sprake dat ‘mijn’ film sinds twee weken in bioscoop te zien was. Of misschien hadden ze mij wel herkend? 😉 Met grote verwachtingen ging ik heen, maar onze scene was welgeteld 2 seconden. En daar sta je dan een hele dag voor op de set.  Gezien het gelach van mijn buurman, moet het een film met veel humor zijn geweest, maar hier heb ik weinig van meegekregen…

Meer dan duizend films per jaar

Bollywood is de grootste filmindustrie ter wereld. Per jaar komen er ruim duizend Bollywood films uit, waarvan een groot deel flopt. Maar een goede film heeft groot succes in India.  Bollywood sterren zijn ‘goden’ in India. Hollywood sterren zijn er niks bij. En verwacht geen Hollywood film. Indiërs houden van drama en amusement (lees: veel zang en dans).

De Bollywood muziek hoor je overal in India, op de radio, in restaurant/cafés, je ontkomt er niet aan. Voor de muziekliefhebbers om alvast even in de sfeer te komen, beluister hier dé Bollywood hit van 2015. (Deze video alleen al heeft ruim 64 miljoen views!) Verblijf je in de wijk Colaba in Mumbai, probeer dan zeker om in een Bollywood film te figureren. Het is een lange dag maar een bijzondere ervaring!

Tip: Loop rond in Colaba (in de buurt van het Salvation Army en India Guest House) of de hoofdstraat (Leopald Cafe), grote kans dat hier de ‘scouts’ te vinden zijn. En anders kun je altijd bij een van bovenstaande guesthouses naar binnen gaan om te vragen of er nog figuranten worden gezocht. Succes!

Bollywood
Op de set
Bollywood
Lang wachten…
Bollywood
The Boss
Bollywood
Vol verwachting naar de bios…

 

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments