• Menu
  • Menu

Het dagelijks leven in India: leuke weetjes!

‘Hoe is het leven India?’ Een vraag die vaak gesteld wordt en moeilijk is om te beantwoorden. Mijn ervaring leert dat India een rijk land is waar de mensen arm zijn. Het blijft lastig om alle bizarre situaties die zich op straat afspelen te omschrijven in een blog. ‘Je had erbij moeten zijn‘ geldt uitstekend voor India. Je doet hier zoveel indrukken op, mensen die iets van je willen, toeterende auto’s, overstekende koeien, rondslingerende apen, dat je na een dag rondlopen in een drukke stad vermoeider ‘thuis’ komt dan na een dag shoppen met je vrouw (sorry).

Een normale dag in India…

Ik ga toch een poging wagen om je een beter beeld te geven van het dagelijks leven hier op straat. 🙂 Dus bij deze enkele leuke weetjes:

  • Zijspiegels bestaan hier niet. Hoe smaller de auto, hoe beter je links, rechts, rechts, links kunt inhalen.
  • Little spicy sir?‘ is te vertalen naar het drinken van 2 liter water tijdens het eten.
  • Er zijn hier meer borden met ‘recommended by Lonely Planet’ dan verkeersborden te vinden. Vaak zijn deze borden zo verkleurd, dat dit waarschijnlijk een jaren ’90 editie is geweest.
  • Go straight, first left’ is vaak de aanleiding tot verdwalen in de straten van een willekeurige plek in India. De lokale bevolking is erg behulpzaam, ook als ze het antwoord niet weten willen ze je alsnog ‘helpen’ om niet onvriendelijk over te komen.
  • Kinderen spelen hier overal op straat en in de parken cricket. En ook voetbal wordt steeds populairder. Afgelopen weekend is het WK cricket begonnen, qua entourage te vergelijken met het WK voetbal.
  • Ze stoppen hier voor niemand, behalve koeien. Wanneer je een koe aanrijdt en hierna doorrijdt kan dit leiden tot jaren gevangenisstraf. Boe..
  • Yesss, sir‘, ‘come to my shop‘, ‘hasssj brotha?’, ‘bus, train, taxi?‘,  zijn veelgehoorde termen wanneer je even ter ontspanning een blokje omgaat in een drukke stad.
  • Een belangrijke bezigheid hier is het drinken van Masala Chai tea. Thee met melk en verschillende kruiden (vaak gember en kaneel). Voor 10 Rupees (0,15 eurocent) heb je op straat al een Chai tea.
Chaaaaaai tea sir?
Chaaaaaai tea sir?
Cricket op een zondagmiddag in Mumbai
Cricket op een zondagmiddag in Mumbai

 

 

 

 

 

 

Ook voetbal is populair bij de kids
Ook voetbal is populair bij de kids
'Lonely Planet' food stall
‘Lonely Planet’ food stall

 

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.