• Menu
  • Menu

Don’t worry be Hampi!

Don’t worry be Hampi! Aan deze uitdrukking ontkom je niet wanneer je het dorpje Hampi bezoekt. Hampi is één van de meest relaxte plaatsen waar ik ben geweest gedurende mijn periode in India. Je zult merken dat je hier al snel langer blijft dan gepland. Hampi is een dorp in de Indiase deelstaat Karnataka en is goed te bereiken vanaf Goa.

Ruïnes van Hampi

Naast het gegeven dat het erg relaxed is in Hampi, komen veel toeristen voor de ruïnes. Deze ruïnes staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en vormen de resten van de vroegere stad Vijayanagar, de hoofdstad van het Vijayanagarrijk. Trek hier zeker 2 dagen voor uit! Eén van de hoogtepunten is de ‘Virupakhsa’ tempel. Als je geluk hebt is de Holy Elepahnt aanwezig, voor 10 rupees kun je je laten zegenen.

Tip: doe een tour met een tuk-tuk. Vraag naar ‘Mister Paul’ en je hebt gegarandeerd een geslaagde dag! Wij betaalde in totaal 800 Rupees voor 4 personen. De tuk-tuks zijn te vinden bij de rivier.

Overkant van de rivier

‘Hampi Bazaar’ is de plek waar je wordt gedropt wanneer je in Hampi aankomt. Hier zijn de accommodaties prijzig en is het nogal toeristisch. Mijn tip is dan ook om het pontje te pakken naar de overkant van de rivier. Hier is de sfeer veel relaxter en bevinden zich de meeste backpackers. De goedkoopste accommodaties bevinden zich hier helemaal aan het einde van de ‘hoofdstraat’. Voor 250 Rupees heb je al een prima accomodatie (wel gedeelde badkamer). Wil je iets meer luxe en een eigen hangmat? Ga dan naar Hema Guest House, met prijzen vanaf 700 Rupees.

Huur een brommer

Je kunt al een brommer huren voor 150 Rupees per dag. Bezoek het ‘Hampi Lake, hier kun je heerlijk relaxen en zwemmen. En rijdt vooral uren door de schitterende omgeving; ultiem gevoel van vrijheid!

Sunset point

De zonsondergang (‘Matanga Hill’) is werkelijk prachtig in Hampi, één van de mooiste tijdens mijn reis. Klim naar het hoogste punt en zie hoe de tempels iedere minuut van kleur veranderen…

Holy Elephant
Holy Elephant
Omgeving Hampi
Omgeving Hampi
Hampi lake
Hampi lake
Virupakhsa tempel
Virupakhsa tempel
Hampi tempel
Hampi tempel
Overstekende voetgangers
Overstekende voetgangers

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.