• Menu
  • Menu

Fotoreportage Seoul

Een bruisende Metropool

Seoul is een stad waar je de laatste tijd steeds meer over leest. Het toerisme in Zuid-Korea en met name in Seoul is in een stijgende lijn. Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten van deze bruisende metropool. Wel wist ik dat vergeleken met Pyongyang in Noord-Korea, Seoul het tegenovergestelde zou zijn. Dit werd inderdaad bevestigd. Waar ze in Pyongyang in de jaren 50 zijn blijven hangen, leven ze in Seoul absoluut in het hier en nu.

Voor Techies & Geeks

Als er een land is dat technologie omarmt dan is dat Zuid-Korea. In de metro en op het station zie je overal LCD schermen hangen en er is bijna niemand in de metro die niet met zijn mobiel aan het spelen is. Daarnaast zijn de stoelen in de metro verwarmd, een goed idee dat zij van mij mogen overnemen in Nederland. De droom van elke jonge Koreaan is om voor LG of Samsung te werken. Het goede nieuws is dat deze droom realistisch is aangezien je bij deze bedrijven vaak maar tot je 35ste kan werken. Onze gids vertelde namelijk dat hij jaren voor LG de internationale marketing heeft gedaan, waardoor hij veel weet over de diverse culturen. Wij konden toen niet plaatsen waarom hij nu als gids werkte, behalve dat hij zijn passie achterna was gegaan.

Moderne, hippe stad

Seoul is modern en bizar tegelijk. Op elke hoek zit een koffieshop en je vindt er alle grote merken en winkels. De jongeren lopen er hip bij. Je voelt je ook weer even kind in Seoul. Hier lopen volwassenen met Hello Kitty en andere cartoons op hun kleding of spullen. Je kijkt dan ook je ogen uit. Een katten cafe, een softijsje met suikerspin, winkels waar je foto’s met gekke outfits kan maken, etc.. Niks is gek genoeg in Seoul! Hieronder een impressie van deze bruisende stad

Gekke foto's maken in het Tricky Eye museum :)
Gekke foto’s maken in het Trick Eye museum 🙂
Namdaemun markt
Namdaemun markt
Changdeokgung paleis - de geheime tuin
Changdeokgung paleis – de geheime tuin
Samsung D'light
Samsung D’light
Skyline van Seoul
Skyline van Seoul
Zonder selfie stick kan je niet in Seoul
Zonder selfie stick kan je niet reizen in Seoul
Olympic park
Olympic park
Mobiel in de metro
Mobiel in de metro
Gyeongbokgung paleis
Gyeongbokgung paleis

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 comments