• Menu
  • Menu
Ko Pagnan 02

Kom tot rust op Ko Phangan!

Ko Phangan staat vooral bekend om de Full Moon Party. Maar… je kunt er ook helemaal tot rust komen! Wij verbleven in de baai van Thong Nai Pan Noi. Een prachtig, wit en helder strand in het noorden van het eiland. Door velen gezien als het mooiste strand van het eiland Ko Phangan.

Betaalbaar verblijven tussen de luxe resorts

De baai van Thong Nai Pan Noi wordt gedomineerd door de luxe resorts. Voordeel van de aanwezigheid van deze resorts is dat ook in het laagseizoen het strand elke dag wordt bijgehouden. Het ziet er dan ook super schoon uit! Toch vonden we een goedkope en mooie plek om te verblijven: Thongtapan Resort. We betaalden (in het laagseizoen) slechts 400 Bath voor een luxe kamer. Dit is de goedkoopste optie op het strand van Thong Nai Pan Noi. In het hoogseizoen schiet de prijs omhoog, je betaalt dan 1600 Bath voor een kamer.

Buri Rasa Resort

Een speciale vermelding voor dit resort. Ik heb nog nooit zulk vriendelijk, grappig en kindvriendelijk personeel gezien. Mocht je met kids naar Thailand gaan, dan is dit dé ideale plek! Helaas liet ons budget het niet toe om hier te verblijven, prijzen vanaf 3000 Bath (in laagseizoen). Maar als gast kun je hier wel ontbijten (300 bath p.p.). Beste ontbijt van de hele reis! Het is een lopend buffet en ze hebben werkelijk alles: van alle soorten ei (scrambled, poached, fried), verse fruit juices, luxe brood, verschillende soorten kazen, tot een hippe latte macchiato. Kortom, perfect begin van de dag! 🙂

Het dorpje

De baai kent een klein gezellig dorpje van twee straten. Hier vind je veel restaurants en barretjes. Aanrader is het ‘Jipshop’ restaurant. Over het algemeen kun je overal prima eten! Vaak een goedkopere optie dan eten bij een resort.

Thong Nai Pan Yai

Aan de overkant van Thong Nai Pan Noi heb je de baai van Thong Nai Pan Yai. Je kunt hier lopend (15 minuten) of met een bootje heen. Thong Nai Pan Yai heeft een iets minder mooi strand, maar kent wel meer goedkopere opties om te verblijven.

Ko Phangan
Thong Nai Pan Noi
Ko Phangan
Thong Nai Pan Noi beach
Ko Phangan 4
🙂
Ko Phangan
Buri Rasa Village
Ko Phangan 4
Beach by night

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.