• Menu
  • Menu
Laos01

Nong Khiaw & Muang Ngoi: buiten de gebaande paden in Laos!

Van plan om naar Laos te gaan? Breng dan een bezoek aan de dorpjes Nong Khiaw en Muang Ngoi! Nong Khiaw en Muang Ngoi liggen tussen het prachtige kalksteengebergte aan de Nam Ou rivier. Veel reizigers slaan dit deel over omdat het niet op de populaire slowboat route naar Luang Prabang ligt. Zonde, want voor mij is dit het mooiste deel van Laos!

Nong Khiaw

Nong Khiaw is het dorpje waar de bussen stoppen. Het is makkelijk bereikbaar en ligt op 3 uur rijden van Luang Prabang en 5 uur van Lang Nam Tha. Nong Khiaw is een relaxed dorpje en wordt steeds populairder, er zijn dan ook genoeg accommodaties om te verblijven. Kies voor een hutje aan de rivier of een van de guesthouses in het dorp. Wij kozen voor Meexai Guesthouse, leuke en betaalbare plek!

Tip: voor het beste ontbijt en verse koffie kun je terecht bij ‘Alex restaurant’. Ook in de avond kun je hier prima lokaal eten! Alles is vers gemaakt, dus bij drukte wordt je geduld wel wat op de proef gesteld…

Tip: bezoek het Nong Khiaw/Ban Sop Houn uitzichtpunt. Vanaf dit punt heb je een prachtig 360 graden uitzicht over de dorpjes, rivier en gebergtes! Neem een zaklamp mee als van plan bent om met zonsondergang te gaan.

Boottocht naar Muang Ngoi

Vanaf Nong Khiaw boekten we een dagtour met de boot naar Muang Ngoi. Normaal is dit best prijzig, maar we vonden een groep backpackers zodat we de kosten konden delen. Uiteindelijk betaalden we 110.000 KIP (12 euro) p.p. voor de tour. Inclusief een bezoek aan twee kleine dorpjes en de mogelijkheid om met een kayak terug te gaan. Muang Ngoi is een stuk kleiner en rustiger dan Nong Khiaw. Het was vroeger de populairste plaats, maar is nu voorbijgestreefd door Nong Khiaw. Doordat het dorpje alleen per boot bereikbaar is (deze gaat vaak maar 1x per dag) slaan reizigers met weinig tijd dit plaatsje als snel over.

Lokale dorpjes Ban HouaHoy & Banvatthanatham

Wij combineerden de trip Naar Muan Ngoi met een bezoek aan deze twee dorpjes. Zodra je in de dorpjes aankomt, komen gelijk alle kinderen naar je toe en proberen een gesprek in het Engels aan te gaan. Leuk om te zien hoe blij de kinderen hier zijn! Alleen dit al maak je hele reis naar Laos compleet :-). Overdag zijn alleen de grootouders en kinderen aanwezig in de dorpjes, de ouders zijn dan aan het werk. Dit is het authentieke Laos en mag zeker niet ontbreken wanneer je hier in de omgeving bent!

Laos09
Nam Ou River
Laos4
Uitzicht Nong Khiaw
Laos08
Kids having fun in Ban HouaHoy
Laos2
🙂
Laos2
Ban HouaHoy
Laos3
Oma met kleinkind in Banvatthanatham
Laos2
🙂

 

 

 

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.