• Menu
  • Menu

Taj Mahal, monument van ongekende schoonheid!

De standaard foto’s van de Taj Mahal kon ik onderstussen wel dromen…Verliefde stelletjes op het befaamde Princess Diana bankje, de reflecties in het water, maar vooral de horde toeristen die je gratis op je foto’s krijgt. Om deze drukte voor te zijn werd mij geadviseerd om de Taj Mahal bij zonsopgang te bezoeken, met andere woorden: héél vroeg.  Voor mij als ochtendmens uiteraard geen probleem… De Taj Mahal is niet zo maar een wereldwonder. Achter dit schitterende paleis zit een nog mooier en romantischer verhaal.

Shahbuddin Muhammad Shah Jahan, voor intimi Shah Jahan, liet dit monument bouwen voor zijn overleden vrouw. Shah Jahan was van 1628 tot 1658 de keizer van het Indiase Mogolrijk. Op het sterfbed van zijn vrouw beloofde hij speciaal voor haar het mooiste paleis ter wereld te laten bouwen. Volgens mij is dit aardig gelukt… De bouw startte in 1631 en 22 jaar verder was de Taj Mahal een feit. In totaal hebben 22.000 (!) man meegeholpen aan dit gigantische bouwwerk. Saillant detail is dat één van meest romantische bouwwerken ter wereld te vinden is in de meest vervuilde stad die ik tot nu toe heb bezocht: Agra.

Soms valt een monument in het echt wat tegen, maar de Taj Mahal is in het echt nog mooier. Vooral met zonsopkomst en zonsondergang is het werkelijk een plaatje. Terecht één van de 7 wereldwonderen!

IMG_6054

Taj Mahal_sunset

IMG_5988

IMG_6013

IMG_5960

IMG_5993

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.