• Menu
  • Menu

Tips voor backpacken op de Malediven; Maafushi

Een bezoek aan de Malediven staat voor velen synoniem aan luxe en dure resorts. Minder bekend is de goedkopere variant; verblijven op een lokaal eiland. Maar welk eiland ga je kiezen? Aangezien de Malediven bestaat uit ongeveer 1200 eilanden, waarvan er 200 bewoond en 100 ‘resorteilanden’ zijn… Wij kozen Maafushi, dit eiland ligt 1,5 uur met de lokale boot vanaf de hoofdstad Male en is het meest ontwikkelt qua toerisme. Ideaal voor een korte trip. Deze blog geeft je alle praktische tips over het eiland Maafushi. In mijn eerdere blog: Backpacken op de Malediven, het kan! kun je meer lezen over onze Malediven ervaring.

Maafushi

Maafushi heeft 2600 bewoners en met een paar minuten loop je van de ene naar de andere kant. De Malediven hebben een streng moslim geloof, hierdoor zijn er strenge kledingvoorschriften en is alcohol is verboden. Voordat je nu meteen afhaakt…  Er is voor de toeristen een uitzondering gemaakt. Een deel van het strand, bikini beach, is afgeschermd en alleen toegankelijk voor toeristen. En zoals de naam al doet vermoeden kun je hier gewoon je badkleding dragen. Ook ligt er sinds begin 2015 een ‘floating bar’ voor het eiland waar ze alcohol schenken. Je wordt gehaald en gebracht per boot. Een mooie plek om tot rust te komen na een dagje snorkelen. Vergeleken met andere lokale eilanden zijn er op Maafushi ‘veel’ restaurants en accommodaties te vinden. Tip: Wil je een leuke ervaring met de locals? Eet dan bij ‘Rocket’, een goedkoop en lekker tentje en favoriet bij de bewoners.

Arora Inn

Er is volop keuze aan accommodatie, van luxe hotels met zwembad tot goedkopere guesthouses. Wij verbleven in Arora Inn. Arora Inn bevindt zich een paar minuten van de aankomstplaats van de Ferry. Een leuk en betaalbaar guesthouse (één van de goedkoopste op het eiland) met 5 kamers en super vriendelijk personeel. Vraag naar Hassan en je hebt entertainment voor de hele avond. Vanaf het algemene balkon kan je de prachtige zonsondergang zien. We betaalden €38,00 per nacht (laagseizoen) inclusief ontbijt.

Icom Tours

Een bezoek aan de Malediven is niet compleet zonder een snorkeltrip. Elk hotel biedt zijn eigen snorkeltrips aan, de kunst is alleen om de beste te vinden. Hiervoor moet je bij iCom Tours zijn. Zij zijn de enige onafhankelijk touroperator op het eiland en staan op nummer 1 op Tripadvisor (zo hebben wij ze gevonden). Ze bieden snorkeltours aan met als hoogtepunt zwemmen met manta’s, schildpadden en zelfs een trip naar whale sharks. De gidsen zijn de enige ‘free divers’ op het eiland  waardoor ze schildpadden en manta’s van diep op de bodem naar boven kunnen lokken. Wat resulteert in een bijna 100% kans op zien!

De prijs hangt van de groepsgrootte af en is goed betaalbaar. Er is elke dag en andere tour en last minute kun je je inschrijven. De gidsen maken onder water foto’s met hun GoPro, alle foto’s kun je eind van de dag bekijken en gratis op een USB stick laten zetten!  Voor een snorkeltrip van een halve dag naar drie verschillende plekken betaalden wij 30 dollar p.p.

Ook kun je via iCom Tours  een dagje naar een luxe resort boeken, wij verbleven op Adaaran Prestige Vadoo (aanrader!). We betaalden €95,00 p.p, inclusief vervoer per speedboat en een luxe 4 gangen lunch. Je mag gebruiken van het super schone zwembad met de meest gepassioneerde badmeester die je ooit zal zien! Het privé strand heb je zo goed als voor jezelf aangezien de honeymoon stelletjes hun bungalow niet uitkomen..

Bereikbaarheid Maafushi

Maafushi is goed bereikbaar, met de lokale ferry is het 1,5 uur vanaf de hoofdstad Male. Een privé speedboat doet er 30 minuten over, dit is de snelste maar wel de duurste optie en kost al snel rond de 150-200 dollar per boot. De lokale ferry van Male naar Maafushi gaat 2x per dag op zondag, dinsdag en donderdag om 10:00 en 14:30 uur. En 1x per dag op maandag, woensdag en zaterdag om 14:30 uur. Let op: op vrijdag gaan er geen ferries! Een ticket voor de ferry kost 6 dollar.

De lokale ferry van Maafushi naar Male gaat 2x per dag op maandag, woensdag en zaterdag om 07:30 (ochtend) en 12:30 uur. En 1x per dag op zondag, dinsdag en donderdag om 07:30 uur. Ook hier op vrijdag geen ferries! Via Icom Tours is er ook een speedboat optie (mits er genoeg animo is) voor maar 25 dollar p.p. naar het vliegveld. Tip: neem voor je reis al contact op met Icom, wie weet kunnen ze je ook ophalen vanaf het vliegveld voor een goede prijs.

Combineer het met Sri Lanka

Kortom, wanneer je kort de tijd heb op de Malediven is Maafushi de perfecte optie. Het is goed bereikbaar vanaf de hoofdstad Male, heeft betaalbare accommodaties en je komt in contact met de lokale cultuur. Tip: wij combineerden dit tripje met onze reis door Sri Lanka en betaalden 170 euro voor een retourtje Colombo – Male. Met stip één van de hoogtepunten van onze reis!

Note: Op Maafushi zijn er geen pinautomaten toen wij er waren. Sinds augustus 2017 is het mogelijk om te pinnen op Maafushi. Ook is er op het vliegveld of in Male city de mogelijkheid om te pinnen. In de meeste hotels en restaurants kun je gewoon met creditcard betalen.

Bikini beach
Bikini beach
Arora Inn
Arora Inn
Taxi Arora Inn :)
Taxi Arora Inn 🙂
Honeymoon resort
Honeymoon resort
Honeymoon resort
Honeymoon resort
Zwembad resort
Zwembad resort

 

 

 

Snorkelen Malediven
Snorkelen Malediven

 

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 comments