• Menu
  • Menu

5-daagse trekking in Sikkim

In Sikkim begon het actieve gedeelte van onze trip. De eerste maanden van mijn reis toonden, buiten het dagelijks ontwijken van koeien en tuk-tuks, nog weinig kenmerken van sportiviteit. Isabel daarentegen was beter voorbereid en had al een trekking van een dag in Borneo gedaan.

Himalayagebergte Sikkim

We boekten de ‘Dzongri trek’, een 5-daagse trekking in het Himalayagebergte van Sikkim. Met als hoogtepunt het uitzicht op de Kangchenjunga berg, met 8598 meter de derde hoogste berg ter wereld. De deelstaat Sikkim is weer een heel ander India, het is er heel schoon en de officiële taal is Nepalees.

Er ging maar liefst 4 man ‘personeel’ mee. Onze gids, een kok, een hulpkok en de ‘dzo’ man. Voor de dierenliefhebbers, een ‘dzo’ is een kruizing tussen een koe en een jak. Zij droegen onze spullen gedurende de trip. De eerste dag van de trekking was ook gelijk de zwaarste. Na 8 uur lopen, voornamelijk bergop, belandden we einde dag in het dorpje Tsokha op 3000 meter. Daar werd onze tent opgezet en het eerste avondmaal in de bergen voorbereid.

Onze persoonlijke chef-kok had zijn eigen ‘keukentent’ mee waar hij alle gerechten klaarmaakte. Naarmate de dagen verstreken ontpopte hij zich meer en meer tot de Jamie Oliver van de Himalaya. Hoe hoger we kwamen, hoe creatiever hij werd. Hoogtepunt was de chocoladecake die hij voor ons maakte de laatste avond. Met de voorzieningen zat het dus wel goed!

Dzongri

Dag 2 bracht ons naar Dzongri, een plaatsje op 4000 meter. Hier was het een stuk kouder en door de hoogte werden we wat licht in ons hoofd. Vanwege het snelle stijgen was van tevoren dag 3 als rustdag ingepland. De rustdag werd daarom ook optimaal benut. De dag erna stonden we om half 5 in ochtend op om naar het ‘sunrise point’ te gaan. Ons was verteld dat dit het mooiste uitzicht van de trekking zou zijn… Na een ‘korte’ klim van ongeveer een uur was het uitzicht inderdaad adembenemend mooi! (Zie de foto’s 😉 ) Hierna was het tijd om via Tsokha weer terug te gaan naar Yuksom; het dorpje waar onze trekking ook begonnen was.

De trekking in Sikkim was een ervaring om niet te vergeten. Het was even afzien en ‘back to basic’ maar we kregen er veel moois voor terug!

Hieronder de route:

1. Yuksom (1780m) – Tsokha (3000m)
2. Tsokha – Dzongri (4030m)
3. Dzongri rust dag
4. Dzongri  – Tsokha
5. Tsokha – Yuksom

Tsokha
Tsokha

 

Ontbijtje in de bergen
Ontbijtje in de bergen
Selfie :-)
Selfie 🙂
Gebedsvlaggen
Gebedsvlaggen
Gebedsvlaggen
Gebedsvlaggen Sunrise
Dzongri
Dzongri
In de keukentent
In de keukentent
On top of the mountain!
On top of the mountain!

 

 

Uitzicht sunrise point Dzongri

Groepsfoto
Groepsfoto
De chocoladecake!
De chocoladecake!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 comment